Oficjalne Forum programu Odkurzacz
Strony: [1]   Do dołu
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor Wątek: Po szybkim czyszczeniu dysku wylogowuje ze stron.  (Przeczytany 3835 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Okar19
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 5


« : Grudzień 15, 2009, 14:55:52 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam

Czy można uniknąć tego aby po szybkim czyszczeniu dysku nie wylogowywało ze stron na których mam ustawione aby mnie automatycznie logowało gdy wchodzę na nie ?

I jeszcze jedno. Usuwa także to co wpisywałem w różne strony np na poczcie muszę znów wpisywać email


Da radę temu jakoś zaradzić?. W poprzedniej wersji odkurzacza nie było tego problemu
Zapisane

Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2009, 15:18:52 »
Odpowiedz cytującCytuj

Należy uruchomić Szybkie Czyszczenie Dysku, przejść do zakładki "Zarządzanie Czyszczeniem".

Następnie odznaczyć wszystkie polecenie usuwające "ciasteczka" i/lub historię odwiedzanych stron w zależności od przeglądarki.

Jeśli nie chcesz czyszczenia np.: historii odwiedzonych stron z przeglądarki "Microsoft Internet Explorer", przejdź do zakładki "Zarządzanie czyszczeniem", odnajdź pozycję "Microsoft Internet Explorer - historia.", a następnie odznacz pole wyboru. Przejdź do sekcji "Edytor bazy" i kliknij przycisk "Zapisz bazę", aby wprowadzić zmiany.
Przejdź teraz do zakładki "Czyszczenie". Odznaczona przez Ciebie pozycja "Microsoft Internet Explorer - historia." już nie znajduje się na głównej liście obiektów do czyszczenia.
Zapisane
kolpaw
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 7


« Odpowiedz #2 : Sierpień 20, 2011, 01:06:58 »
Odpowiedz cytującCytuj

No tak, ta sytuacja jest oczywista, gdyż Odkurzacz kasuje Cookies ;]
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #3 : Sierpień 20, 2011, 09:58:53 »
Odpowiedz cytującCytuj

Nie ma to jeak pomoc na posta z Grudzień 15, 2009, 15:18:52  hehe :D
Zapisane

Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #4 : Sierpień 20, 2011, 10:16:15 »
Odpowiedz cytującCytuj

Od wersji 13-tej, ciasteczka i historia przeglądarek nie jest usuwana.
Jeśli chcesz usunąć dane prywatne, skorzystaj z narzędzi do tego przeznaczonych.
Zapisane
kolpaw
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 7


« Odpowiedz #5 : Sierpień 21, 2011, 22:37:30 »
Odpowiedz cytującCytuj

Nie ma to jeak pomoc na posta z Grudzień 15, 2009, 15:18:52  hehe :D

Nudziło mi się i przeglądałem posty a to że był sprzed 2 lat nie zauwarzyłem, przepraszam za odswieżenie smile
Zapisane
StarterX4
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 14, 2013, 03:33:31 »
Odpowiedz cytującCytuj

Od wersji 13-tej, ciasteczka i historia przeglądarek nie jest usuwana.
Jeśli chcesz usunąć dane prywatne, skorzystaj z narzędzi do tego
 przeznaczonych.
Sorki za odkop ale odkurzacz raczej powinien czyscic historie przegladarek..gskoro pamiwc podreczna czysci to historie tez powinien :d
Zapisane
Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #7 : Luty 14, 2013, 10:24:15 »
Odpowiedz cytującCytuj

Historia i ciasteczka nie mogą być usuwane z dwóch powodów:
1. Wiele osób skarżyło się, że historia była usuwana i nie mieli wglądu w strony, które odwiedzali; To samo dotyczy ciasteczek czyli zapamiętanych sesji np.: logowania.
2. Czyszczenie historii i ciasteczek to już nie jest zwykłe usuwanie plików z dysku. To edycja bazy SQLite tak, aby nie usunąć przy tym innych danych jak np: ikony stron widoczne w zakładce "Ulubione".

Poza tym, czyszczenie historii i ciasteczek podchodzi pod aplikacje zajmujące się zachowywaniem prywatności na komputerze, aby nie można było podejrzeć naszej aktywności.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  
 
Skocz do:  

+ Szybka odpowiedź
W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.