Oficjalne Forum programu Odkurzacz
Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odkurzacz 13.0 Portable  (Przeczytany 10406 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ratlerek
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 1



WWW
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 15, 2012, 16:00:51 »

Witam Wszystkich serdecznie,
u mnie działa dzięki tego mi było trzeba thumbup
pozdrawiam 001_smile
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #16 : Czerwiec 15, 2012, 22:22:42 »

Analizowałem kod 5 razy, testowałem na wirtualnych maszynach... i błędu nie mogę wywołać ani znaleźc w kodzie... Bez logów nie wiem gdzie mam go szukać, i nie wiem kiedy jest powodowany.

Jeżeli nie potraficie zrobic logu z Debugu, powiedzcie mi chociaz kiedy blad sie powoduje... tuz po uruchomieniu, pokazuje sie logo? a moze w srodku logo? czy moze po zamknieciu odkurzacza? czy w trakcie jego dzialania?
Kazda wskazowka mnie naprowadzi, i uzytkownicy nerwy zaoszczedza :D

Naprawienie bledu generuje kolejne - 4programmers.net

PS. przez ten Weekend powstanie wersja Loadera Portable napisana w Delphi. Większe możliwości i większe zaznajomienie z językiem. Zaliczylem tez opoznienie z reseterem. Wywalilem wszystkie jego projekty i pisze od zera bez zadnego "Kopiuj Wklej". W przyszlym tygodniu postaram sie opublikowac te dwie rzeczy. Wszystko to przez "stres szkolny".

PS2. Ogranicza mnie też (tak, znowu!!!) wolny internet ...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2012, 22:27:38 wysłane przez Alvinek34 » Zapisane

jsowa
Gość
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 16, 2012, 23:55:12 »

Napiszę jak ja miałem skoro może ci to pomóc zlokalizować błąd. Zaraz po instalacji, po kliknięciu "Zakończ" z zafajkowaną opcją "Uruchom Odkurzacz po zakończeniu instalacji" lub po prostu przy pierwszym uruchomieniu kiedy ta opcja jest odfajkowana. Jeśli dobrze pamiętam logo się pokazywało, ale już okno programu nie, za to okno z podanym wcześniej błędem. To tyle co pamiętam bo po zrestartowaniu kompa już działało. Czary mary...
Zapisane
Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3422



« Odpowiedz #18 : Czerwiec 23, 2012, 09:32:38 »

Z tego co piszą na DP, wersja portable nie działa poprawnie.
Jeśli nie wyjdzie poprawka, będę zmuszony usunąć ją z serwisu.
Zapisane
jsowa
Gość
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 23, 2012, 18:01:34 »

Nie wiedzieć czemu problem znów się pojawił, tym razem uruchomiłem program przez debuga. Oto co mi w logu wyszło:
1.1. Usuwanie klucza_1: 0
1.2. Usuwanie klucza_2: 0
2. Przesuwanie kluczy: -1
3.Wczytywanie wpisów z klucza: 0
4.Wpisywanie klucza Portable do rejestru: 0
5.Szukanie pozostałych procesów: 0
7.Zapisywanie ustawień: 0
8.Usuwanie klucza_1: 0
9.Drugie przesuwanie kluczy: -1
11.Usuwanie profilu Wstepnego czyszczenia: 0
12.Usuwanie ustawień dysków Odkurzacza: 0
13.Debugowanie zakończone.
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #20 : Czerwiec 26, 2012, 14:16:42 »

Z tego co widzę, brakuje tu punktu 6 i 10. 6 punktu w kodzie wogole nie ma... A 10 punkt to:

10.Odczytywanie nazwy usera: 0

Sprawdz czy istnieje taki klucz:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Wartość:
"DefaultUserName"

Dzisiaj skompiluje caly Loader w starszej wersji kompilatora, bo wydaje sie ze blad jest poza zasiegiem :/
Zapisane

jsowa
Gość
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 26, 2012, 22:07:00 »

Nie mam takiego klucza pod wskazanym adresem (nie pytaj dlaczego  )
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #22 : Czerwiec 26, 2012, 23:08:27 »

"(nie pytaj dlaczego)"

Jeżeli to by pomogło mi rozwiązac blad to bym chcial wiedziec smile

A dzisiaj zaliczylem faila i nie wzielem pendriva do kolegi zeby wam wyslac skompilowana starszym kompilatorem wersje... aw. Jutro (tj 26 czerwca) to napewno wam wysle :P W dodatku w nastepnym tygodniu bede mial normalny internet to nie bede mial juz takich problemow

A zeby wejsc do rejestru
windows xp:
start > uruchom > "regedit"

windows vista/7
start > w wyszukiwarce "regedit" (nalezy przepisac calosc)

(Przepraszam ze bez polskich znakow i "na sztywno" ale to tak na szybko)

ps. franmo prosze o zmiane moderatora dzialu, jednak te wielkie zamieszanie spowodal moj internet, przepraszam was wszystkich ponownie, i ponownie, i ponownie... mam nadzieje ze kompilacja w starszej wersji kompilatora rozwiaze wasz problem
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 23:11:44 wysłane przez Alvinek34 » Zapisane

jsowa
Gość
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 27, 2012, 16:24:16 »

Co do klucza to zielonego pojęcia nie mam gdzie go wcięło, chyba nie wykasował go Odkurzacz, co?  001_cool
Nie wiem jak będzie wyglądał nowy loader, ale fajnie byłoby gdyby i w wersji portable była opcja zachowania nie rozwijanych już modułów (w obecnej wersji takiej możliwości nie ma).
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #24 : Czerwiec 27, 2012, 16:48:35 »

Cytat: jsowa
ale fajnie byłoby gdyby i w wersji portable była opcja zachowania nie rozwijanych już modułów (w obecnej wersji takiej możliwości nie ma).
Dlatego zaliczam opoznienie i napisze jeszcze pare linijek kodu dla modułów. smile

Cytat: jsowa
Nie wiem jak będzie wyglądał nowy loader
A jak mialby wygladac? Zostal po prostu skompilowany w innej wersji NSIS, wprowadzilem poprawki w kodzie i jeszcze po obejrzeniu dwoch seriali na polsacie dzisiaj napisze wsparcie do modulow i jutro wam to udostepnie.. (nic nie obiecuje, ale na 80% tak bedzie)
Zapisane

Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #25 : Czerwiec 30, 2012, 19:54:54 »

https://www.sugarsync.com/pf/D6156029_691_998456303

Kod:
- Poprawiono tworzenie logu debug
- Dodano do instalatora "Launchera funkcji Debug" + informacja
- Tak samo jak loader, jak i instalator zostały skompilowane w oficjalnej, starszej wersji NSIS

Wsparcie dla modułów jest - mierne - ale jest. Uruchamiamy dany moduł przy uruchomionym Odkurzaczu i wyłączamy go przy uruchomionym Odkurzaczu. Loader zrzuci ustawienia modułu bez problemów. Być może w przyszłości dodam sprawdzanie istnienia procesu modułu...
Zapisane

Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3422



« Odpowiedz #26 : Czerwiec 30, 2012, 20:36:59 »

Czy tą wersję portable można na serwerze zamiast tej od XviX ?
Czy to oddzielny projekt pod PortableApps ?
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #27 : Czerwiec 30, 2012, 21:16:47 »

Czy tą wersję portable można na serwerze zamiast tej od XviX ?

Tak. Przejąłem projekt Xvixa, który przechodzi na system Linux (Mint), gdzie kompilowanie w NSIS jest niemożliwe.

Czy to oddzielny projekt pod PortableApps ?

Nie, samodzielnie napisany instalator. Ale Jany może dalej wydawać nieoficjalne wersje pod PortableApps. Nie widzę przeszkód.

Chwilowo w Loaderze nie ma loga startowego. Ale jednak przybędzie w kolejnej wersji.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2012, 21:22:29 wysłane przez Alvinek34 » Zapisane

jsowa
Gość
« Odpowiedz #28 : Lipiec 03, 2012, 17:14:06 »

A tu http://portable.info.pl/odkurzacz-portable/ jest jeszcze inna wersja i już sam zgłupiałem, bo to już czwarta z kolei. Przydałoby się zrobić z tym porządek i udostępnić na stronie pobierania jakąś w miarę oficjalną (tam dalej wersja z błędem) po czym poinformować serwisy o wydaniu nowej wersji...
Zapisane
alvinek34_
Gość
« Odpowiedz #29 : Lipiec 08, 2012, 14:49:33 »

Nie rozumiem dlaczego wersja portable będzie wkrótce dostępna? Przecież wydałem oficjalną wersje :/

forum*odkurzacz*prohost*pl/index*php*topic=4609*msg16007#msg16007

* = .
Zapisane
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do: