Oficjalne Forum programu Odkurzacz
Strony: [1]   Do dołu
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor Wątek: Access violation at address  (Przeczytany 11682 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
m0nd3k
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 2


« : Maj 27, 2013, 22:20:31 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam!
Po przeinstalowaniu systemu i zainstalowaniu odkurzacza pojawia mi sie taki oto blad: Access violation at address 0054870D in module 'odkurzacz.exe'. Read of address 00000000 i wczytywanie pozostaje na 50%. System to xp sp3.
Zapisane
Alvinek
Global Moderator
Platyna
*
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 956


Alvinko Portabler


« Odpowiedz #1 : Maj 27, 2013, 22:50:36 »
Odpowiedz cytującCytuj

Jaka to wersja Odkurzacza? Ewentualnie, jeśli jest to wersja 13.3.0, pobierz wersję Portable, gdzie jest zintegrowana autopoprawka nr 1 (czyli wersja 13.3.1). Nie żebym się reklamował. Po prostu może ten problem tkwi w wersji 13.3.0 albo w obu wersjach. Chyba że masz jeszcze starszą wersję.
Zapisane

Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #2 : Maj 28, 2013, 01:11:26 »
Odpowiedz cytującCytuj

Prawdopodobnie posiada wersję 13.2.0.1143, ponieważ według changeloga, w wersji 13.3 ten błąd został poprawiony.

Pytanie, skąd posiada wersję 13.2 (czy to jakieś czasopismo komputerowe) ?
Zapisane
m0nd3k
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #3 : Maj 28, 2013, 11:42:03 »
Odpowiedz cytującCytuj

Pobralem najnowsza wresje i nic to nie pomoglo niestety. Nawet portable nie dziala
Zapisane
Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #4 : Maj 28, 2013, 12:13:39 »
Odpowiedz cytującCytuj

Wejdź do Ustawień Odkurzacza i wybierz przycisk "Napraw". Z komunikatu wybierz polecenie "Napraw ustawienia".
Zapisane
Kantor
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #5 : Wrzesień 04, 2014, 16:02:23 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam, chciałbym poinformować, że w aktualnej wersji czyli 13.5 ten problem nadal wystepuje, dodam, że posiadam taki sam system jak twórca tematu. Ponadto, wykonanie Napraw->Napraw Ustawienia niestety nie pomogło. Załączam screenshota.
Zapisane
ContinueToSave
Żelazo
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 199


МОНГОЛИЯ


« Odpowiedz #6 : Wrzesień 06, 2014, 21:33:38 »
Odpowiedz cytującCytuj

Jak błąd panu wyskakuje przy każdym uruchomieniu Odkurzacza, to proponuję go przeinstalować (odinstalować i zainstalować ponownie).
Albo Odinstalować i spróbować wersji Portable, może tam nie będzie błędu.
Zapisane


Zapraszam do wspólnej gry w Team Fortress 2, Left 4 Dead 2, Counter Strike, GMod i inne gierki smile
Kantor
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #7 : Wrzesień 06, 2014, 23:14:19 »
Odpowiedz cytującCytuj

Dzięki za porady, ale ani reinstalacja, ani wersja przenośna nie rozwiązała problemu, ten błąd zauważyłem już we wcześniejszej wersji Odkurzacza (oczywiście 13-tki). Tak jak ktoś już tu wcześniej na tym forum pisał, że jest to jakiś błąd związany z niepoprawnym odwołaniem się do nieistniejącego obiektu bądź nie zwolnieniem go (kłania się programistyka;), więc przypuszczam, że tylko ingerencja w kod źródłowy programu i rekompilacja go powinna w jakiś sposób zaradzić.
Zapisane
Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #8 : Wrzesień 07, 2014, 12:29:57 »
Odpowiedz cytującCytuj

W tej sytuacji zapraszam na pomoc zdalną, w tym celu należy pobrać aplikację:
http://franmo.pl/v2/pobierz/help/teamviewer.exe
Następnie uruchomić program i odczytać numery z pól ID i HASŁO.

Wejść na stronę www.pomoc.franmo.pl i wybrać rozmowę na żywo przez przeglądarkę.
Następnie przedstawić się, że chodzi o błąd Access Violation z forum oraz podać do połączenia się z komputerem numery z pól ID i HASŁO.

Sprawdzę bezpośrednio problem na komputerze użytkownika i zastosuję rozwiązanie, które być może uda się wprowadzić jako autopoprawka do Odkurzacza.
Zapisane
Kantor
Świeżak
*
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #9 : Styczeń 07, 2015, 20:18:42 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam, jako, że mineło trochę czasu od ostatniego postu, chciałbym się zapytać czy autor Odkurzacza planuje wydać jakąś łatkę odnosnie tego błędu w przyszłości czy może raczej błąd ten został uznany jako 'specyficzny' i nie ma szczególnego sensu się nim zajmować?
Zapisane
Franmo
Constructor
Diament
****
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 3421



« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2015, 22:25:40 »
Odpowiedz cytującCytuj

Ten błąd został zgłoszony na początku września. Wtedy dostępna była wersja 13.4.
Od tamtej pory została wydana wersja 13.5 i być może błąd został naprawiony. Co prawda w historii zmian jest informacja o naprawie błędu AccessViolation, ale występował on przy innym zachowaniu (przy uruchamianiu Odkurzacza z parametrem /monitor - czyli wywołania Monitora Czystości).

Jeśli błąd nie jest zgłaszany, widocznie był specyficzny (wyjątek) lub został naprawiony.

-------------Dopisano------------
Jednak sprawdziłem obecną historię napraw, która została wprowadzona w wersji 13.6 (obecnie w przygotowaniu) i jest tam następująca poprawka:

Cytuj
|x| - naprawiono możliwość wystąpienia błędu "Access Violation" podczas sprawdzania harmonogramu zadań (autostartu obiektów w harmonogramie zadań) w systemie Windows XP,

Z tego wynika, że błąd jest utajony i dopiero wersja 13.6 go naprawia, ale błąd występuje rzadko.
Zapisane
julian
Gość
« Odpowiedz #11 : Styczeń 24, 2015, 14:33:02 »
Odpowiedz cytującCytuj

błąd jest powszechny, u mnie tez występuje, nie pomogła ponowna instalacja, co więcej, mam wymienne dyski ze starsza wersją odkurzacza i na tym samym kompie (acer aspire 5732z) działa bez tego błędu
Zapisane
Małą
Gość
« Odpowiedz #12 : Sierpień 07, 2015, 00:13:33 »
Odpowiedz cytującCytuj

Ja chcąc przywrócić kopię zapasową z odkurzacza również natknęłam się na ten błąd.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  
 
Skocz do:  

+ Szybka odpowiedź
W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.