1. Instalator nie wypakowuje tam gdzie się znajduje, tylko zawsze na "C:"
Magiczna sztuczka o której mało osób wie bądź nie zauważyło:
Przed uruchomieniem instalatora podłączcie pendriva. Instalator automatycznie go znajdzie i tam będzie chciał rozpakować wersję Portable. Wymyślił to nasz poczciwy
Xvix, który niestety przepadł i kontakt z nim się urwał.
W nowej wersji, jeśli pendrive nie zostanie wykryty to wtedy rozpakuje się tam, gdzie jest instalator:
KATALOG_INSTALATORA
\Odkurzacz 13.5 Portable
2. Instalator nie uruchamia Odkurzacza po wypakowaniu.
Okej, już uruchamia.
3. Nie ma nigdzie ani w instalatorze, ani w Odkurzaczu wzmianki kto jest autorem wersji przenośnej. To ma być promocja dla osoby, która robiła wersję przenośną i widoczna, a nie tylko podczas instalacji.
Faktycznie że nikt nic nie wiedział, kto jest makerem portable, teraz to już trochę widać (a choćby poprzez drobną zmiane grafiki w Odkurzaczu i dodanie odpowiedniej informacji w instalatorze). Zmieniłem szare bure Nullsoft Install System na "Odkurzacz Portable by Alvinek". Twórcy się nie pogniewają, jakieś pół roku temu przesłałem im podziękowania w formie 3,50€, które zostało mi na koncie PayPal...
### Okej, nowa wersja.
Poprawki ogólne:- Instalator proponuje ścieżkę do rozpakowania Portable tam gdzie jest on sam, jeśli nie wykryje Pendriva
- Dodano stronę w instalatorze, która pozwala na uruchomienie Odkurzacza
- Dodanie informacji o autorze na belce tytułowej instalatora, w logo Odkurzacza, w informacji o pliku
- Aktualizacja pliku ReadMe.txt
Wersja Odkurzacza: 13.5.1.1916 (+ krytyczna poprawka nr1)
Wersja baz danych: J9-191
Wersja loadera: 3.0.5
Link do pobrania: --- zlikwidowany, proszę zobaczyć niżej ---
Przetestowane na platformach: Windows XP, Windows 7